Veelgestelde vragen

1. Wachtwoord vergeten?
Ga naar de loginpagina – www.knsbvaardigheidspaspoort.nl/login en klik op ‘wachtwoord vergeten’ – er wordt een nieuw wachtwoord per mail toegestuurd. 

Blijft u problemen houden? Neem dan contact met ons op via support@knsbvaardigheidspaspoort.nl

2. Wie kunnen er inloggen? 
Binnen het KNSB vaardigheidspaspoort zijn er verschillende rollen beschikbaar die aan vrijwilligers, trainers van de vereniging gegeven kan worden. De volgende rollen/profielen zijn beschikbaar:
•    Beheerder – beheer en coördinatie van gehele verenigingsprofiel/-omgeving
•    Examinator – kan testen afnemen van alle pupillen binnen de verenigingsomgeving
•    Trainer – heeft beheer over de pupillen die onder hem/haar vallen
•    Pupillen – kunnen alleen de ‘eigen’ status raadplegen.

3. Hoe komt een beheerder aan inloggegevens?
De beheerder van de vereniging dient zich eenmalig te registreren via www.knsbvaardigheidspaspoort.nl. Na registratie kan de beheerder inloggen en aan de slag met het online vaardigheidspaspoort. 

4. Hoe komt een trainer aan inloggegevens? 
De beheerder van de vereniging kan iemand de rol ‘trainer’ toewijzen. Zodra dit gebeurt ontvangt de betreffende persoon, per e-mail, inloggegevens. 
Met deze gegevens kan ingelogd worden via www.knsbvaardigheidspaspoort.nl/login 

5. Hoe komt een examinator aan inloggegevens? 
De beheerder van de vereniging kan iemand de rol ‘examinator’ toewijzen. Zodra dit gebeurt ontvangt de betreffende persoon, per e-mail, inloggegevens. 
Met deze gegevens kan ingelogd worden via www.knsbvaardigheidspaspoort.nl/login

6. Hoe komt een jeugdlid aan inloggegevens? 
De beheerder van de vereniging verstuurt de inloggegevens naar het jeugdlid. De inloggegevens kunnen verstuurd worden zodra de beheerder van de vereniging het jeugdlid indeelt in één van de trainingsgroepen. De inloggegevens worden verstuurd naar het e-mailadres dat bekend is bij de KNSB. Wordt het jeugdlid niet ingedeeld in een groep, dan worden er ook geen inloggegevens verstuurd.

7. Iemand anders binnen de vereniging wordt beheerder van het online vaardigheidspaspoort. 
De vorige beheerder kan de inloggegevens overdragen aan de nieuwe beheerder. Of u kunt een e-mail sturen naar support@knsbvaardigheidspaspoort.nl met daarin de gewenste wijziging van de rol beheerder binnen uw vereniging. 

8. Ik zie één van mijn jeugdleden niet in het overzicht van leden staan? 
Alleen de actieve jeugdleden, bekend bij de KNSB zijn inzichtelijk binnen het online vaardigheidspaspoort. Heeft u lid aangemeld bij de KNSB, maar het lid is niet zichtbaar online vaardigheidspaspoort? Neem dan contact op via support@knsbvaardigheidspaspoort.nl

Heeft u het nieuwe lid nog niet aangemeld bij de KNSB, dan kunt u dat doen via de ledenadministrateur van de verenigingen. De ledenadministrateur kan het lid toevoegen via Mijn KNSB

9. Het jeugdlid stopt met schaatsen, wat gebeurd er met de behaalde resultaten? 
De behaalde resultaten worden bewaard. Als het lid op een later moment weer gaat schaatsen, dan zijn de gegevens weer inzichtelijk. 

10. Er is een nieuw jeugdlid, die al gewerkt heeft met het vaardigheidspaspoort bij een andere vereniging. Kan ik deze gegevens inzien?
Zodra het lid is aangemeld via Mijn KNSB, wordt het lid zichtbaar in het online vaardigheidspaspoort (de ledenlijst in de online portal wordt dagelijkst geupdate) De behaalde resultaten (/niveaus) bij een andere vereniging worden zichtbaar bij het lid. Als vereniging ben je gelijk op de hoogte van het niveau van het nieuwe lid. 

11. Diploma template
De beheerder van de vereniging heeft toegang tot een diploma template. Dit template kan gratis worden gebruikt om diploma’s uit te reiken aan jeugdleden die een niveau hebben behaald. 

12. Hoe kan ik de papieren versie van het schaatsvaardigheidspaspoort bestellen? 
Alle aangesloten schaats- en inline-skate verenigingen kunnen voor de actieve jeugdleden het vaardigheidspaspoort bestellen. De secretaris of penningmeester van de vereniging kan dit doen door een e-mail te sturen naar support@knsbvaardigheidspaspoort.nl met daarin de gegevens: naam vereniging, contactpersoon, telefoonnummer contactpersoon, verzendadres en het gewenste aantal paspoorten. (let op: het maximaal aantal vaardigheidspaspoorten dat besteld mag worden is maximaal 110% van de actieve jeugdleden van de vereniging.). Jeugdleden krijgen 1 vaardigheidspaspoort die gedurende de (jeugd)schaatscarriere meegaat. 

13. Hoe kan ik de KNSB vaardigheidsbandjes bestellen? 
De secretaris of penningmeester van de vereniging kan de KNSB vaardigheidsbandjes bestellen door een e-mail te sturen naar support@knsbvaardigheidspaspoort.nl. Vermeld hierin duidelijk het aantal dat je wilt bestellen, of het schaatsen of inline-skaten betreft, het verenigingsnummer, verzendadres en factuuradres. 

14. Worden er gegevens uitgewisseld tussen het online vaardigheidspaspoort en de verenigingsadministratie? 
De beheerder van het online vaardigheidspaspoort krijgt een overzicht te zien van alle actieve jeugdleden van de vereniging. Dit zijn de actieve jeugdleden die door de vereniging zijn opgegeven via Mijn KNSB. Gegevens die worden gewijzigd in het online Vaardigheidspaspoort worden niet uitgewisseld met de bondsadministratie van de KNSB. 

Note: Zijn er nieuwe actieve jeugdleden? Meld deze dan aan via Mijn KNSB. De Jeugdleden worden vervolgens zichtbaar in het online vaardigheidspaspoort. 

15. Wat doet de KNSB met de gegevens van de diverse profielen? 
De KNSB gebruikt de gegevens alleen voor sportbeleidsdoelstellingen en zal verder niets met de gegevens doen. 

16. Wij willen graag gebruik maken van de tool van het KNSB Vaardigheidspaspoort maar zijn geen KNSB vereniging!
Het schaatsvaardigheidsconcept is er voor alle aangesloten verenigingen bij de KNSB. Niet aangesloten bij de KNSB maar wilt u wel gebruik maken van het vaardigheidspaspoort? Neem dan contact met ons op via info@knsb.nl. 

17. Ik ben lid bij 2 verschillende verenigingen (bijv. skatevereniging en een schaatsvereniging) kan ik dan gebruik maken van 1 inlog? 
Dat is niet mogelijk. Op het moment dat je bij 2 verenigingen actief bent, waar ook gebruik gemaakt wordt van het KNSB schaatsvaardigheidspaspoort dan ontvang je ook twee keer inloggegevens. 

18. Mijn verenigingen maakt nog geen gebruik van het KNSB Vaardigheidspaspoort maar ik wil wel graag gebruik maken van de tool. Kan dat?
Helaas is dit niet mogelijk. Je vereniging dient gebruik te maken van het  KNSB Vaardigheidspaspoort en zich te registreren voor het gebruik van de online tool. Wanneer de vereniging zich nog niet geregistreerd heeft, kan je hier geen gebruik van maken. Laat je vereniging weten dat je graag gebruik wil maken van het KNSB vaardigheidspaspoort. De vereniging kan zich gratis registreren om hier gebruik van te gaan maken.